- 2 lök
- 2 morötter
- 2 röda paprikor
- 2 stjälk bladselleri
- 3 vitlöksklyftor
- 10-12 stora mogna tomater
- 2 grönsaksbuljong
- en liten bunt persilja
- 1/2 tsk chili
- salt efter behov
Tomatsoppa
Skär alla grönsaker i bitar, det behöver inte vara små eller snygga bitar.
Häll lite olja i en gryta och fräs lök, morötter, vitlök, selleri och röd paprika. Löken skall inte få färg. När du stekt grönsakerna häller du vatten över och tillsätter tomaterna som skurits i bitar. Då vattnet skall täcka allt, kan du behöva tillsätta lite mer vatten. Tillsätt sedan buljong och låt koka i ca 15 min.
Därefter tar du upp den från spisplatten och tillsätter persilja och blandar i en mixer. Koka i ytterligare 20-30 min. Smaka av med lite salt och chili.
Jag har ibland kokat tomatsoppa dagen innan jag skall äta den, då den bara behöver värmas upp. Kan rekommenderas som god förrätt.
Tips : Man kan också använda lite grädde, om man önskar få soppan lite krämigare 🙂