- 1 liten lök
- 1 skalad morot
- 1 vitlöksklyfta
- 1 stjälk selleri
- 750 g färska tomater
- 2 msk extra jungfruolja
- 2 msk osaltat smör
- 1 stor handfull basilikablad
- 1 stor handfull bredbladig persilja
Tomatsås – Superläcker och utsökt.
Om du vill testa göra en riktigt läcker tomatsås skall du testa denna. Den är den bästa tomatsåsen jag någonsin provat. Det är extra läckert när man gör den själv och smakar mycket bättre. Resultatet skall vara att du har en tjock och krämig tomatsås som bara smakar gott. Den är helt perfekt till pasta, köttbullar, grillat kött och ev. något hembakat bröd.
Börja med att hacka morötter, selleri, vitlök och lök i mindre bitar så att de alla har ungefär samma storlek.
Jag börjar med att lägga tomaterna i grytan, och koka upp dem. För att försäkra mig om att det inte kvarstår något skinn från tomaterna efteråt, valde jag att mixa tomaterna i en mixer tillsammans med löken.
Därefter la jag tomaterna och löken i en stor gryta och kokade upp. Morot, selleri, basilikablad, persilja och vitlök tillsättes. Tillsätt lite jungfruolja Låt det sjuda i 1 timma till 1,5, eller tills den är tjock och krämig. Kom ihåg att röra om regelbundet under 10-15 min. När tomatsåsen börjar bli färdig, tillsätter du 2 msk smör.
Personligen väljer jag alltid att mixa löken, när jag lagar mat som skall innehålla lök. Jag älskar smaken av lök men är inte så förtjust i det om de inte har ett tuggmotstånd. Till denna maträtt har jag valt att mixa lök och tomat innan de slängs i grytan.
Denna tomatsås är riktigt läcker till köttbullar. Prova receptet här.