4 personer Portioner ~ 45 minuter
  • Kycklingbröst 500 g
  • Mjöl
  • Sparris
  • Smör
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 palsternacka
  • 1/ rotselleri
  • 1 liter vand
  • Buljongtärning
  • Lagerblad ( 3 st )
  • Timjan ( 3 stjälkar )
Opskrift:

Tarteletter med kycklingbröst – Enkelt och gott

Vi har valt att använda kycklingbröst eftersom det går snabbare att göra och smakar riktigt bra. Häll vatte i en kastrull och koka upp. Hacka därefter alla grönsaker i stora bitar och släng dem i det kokande vattnet tillsammans med köttet
Låt koka i 25 min. Obs! Om du kokar det för länge blir köttet torrt. Grönsakerna bidrar till att förse rätten med en riktigt god smak. Man skall då vara medveten om att kycklingbröst smakar lite mindre än en hel kyckling.

Häll sedan allt genom en sil och spara vattnet då det skall användas till själva såsen. Sortera köttet från grönsakerna och hacka den i små tärningar.

Sås
Lägg smör i en kastrull och tillsätt mjölet och rör kraftig om i grytan så det inte bräns. Tillsätt vattnet från grönsakerna lite i taget medan du fortfarande rör om, tills du har rätt konsistens till såsen. Tillsätt salt och peppar i såsen tillsammans med kött och sparris. Låt rätten stå i mycket låg värme i ca 15 min. Nu behöver du bara värma dina tarteletter iugnen och rätten är klar att serveras.

Det kan starkt rekommenderas att beställa dina tarteletter hos din bagare, eftersom de då smakar bättre 🙂

Tarteletter med kycklingbröst

Tarteletter med dekoration

 

Print Friendly