- 3 Torsksvansar
- 6-9 potatisar
- Rågmjöl
- Ströbröd
- Granatäpple
- Sallad
- Paranötter
- Svarta vindruvor
- Citron
- Sparris
- Tomater
Stekta torsksvansar med läcker sommarsallad
Stekta torsksvansar: Börja med att skala potatisen du ska ha och ställ åt sidan.
Ta en bit aluminiumfolie och fördela lite ströbröd eller rågmjöl på foliet och vänd dina torsksvansar en efter en så att de marineras överallt.
Lägg dem därefter på en uppvärmd panna, där smöret är brynt och stek dem i ca 4 min på varje sida. För att se om de är helt färdiga kan du peta lite på dem med en gaffel, om gaffeln glider in lätt, är de färdiga.
Medans torsksvansarna steks, placerar du lite grön sparris och tomater i en kastrull (ev. med lite olja) och steker dem. Men inte för länge.
Pilla ur kärnor ur ett granatäpple, lägg ev. kärnorna i lite vatten, vilket upplöser resten av skalet om du inte får av allt. Ta några salladsblad och lägg dem på en tallrik, garnera med granatäpple, hackade paranötter och halverade söta svarta vindruvor.
Maten är nu klar att serveras, ta ev. en skiva citron till fisken och en klick smör. Stekta torsksvansar smakar fantastiskt och är en riktigt läcker och frisk rätt, utan fiskben.