- 3 ägg
- 200 g socker
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk kanel
- 1/2 dl olja
- 140 g vetemjöl
- 1 squash
Squash-kaka
Läcker och svampig squashkaka.
Vispa ägg, socker, vaniljsocker och kanel luftigt. Därefter tillsätter du olja, bakpulver och mjöl och vispa lite till. Sedan river du squashen och lägger den i degen. Häll blandningen i formen som är beklädd med baplåtspapper och grädda kakan i 180 grader i ca 40-50 min. Du kan tillsätta antingen mandel eller hasselnötter i kakan eller göra en glasyr, beroende på vad du själv är sugen på. Tillsätt ägg, mjöl, socker och du får en läcker kaka snabbt.
Återgien har jag bakat efter vad jag har haft i mitt kylskåp/skafferi. Vi slänger allt för mycket mat, så kolla i ditt kylskåp och laga mat utifrån vad du hittar där. Det får en ofta att tillaga rätter man normalt inte är van vid. Så kolla om du har antingen några ”gamla” bananer, squash, morötter eller apelsiner
Tips: Du skall inte peta i kakan allt för mycket, för då kan den falla ihop, som den gjorde på mig.