- Till degen:
- 40g jäst
- 3dl ljummet vatten
- 1msk olivolja
- 3 dl Durummjöl
- Ca. 4 dl vetemjöll
- Lite salt
- Till fyllningen:
- 3 ägg
- 350 g skyr eller grekisk yoghurt
- 1 bunt grön sparris
- 200 g rökt skinka
- Riven ost (Efter smak)
- Salt och peppar
Sparrispaj med skinka
Rör jästen i vatten och olivolja. Tillsätt mjöl och salt. Dela degen i 4 delar, rulla dem som pizzabottnar och lägg dem på bakplåtar. Lägg sparris i kokande vatten i 2-3 minuter, låt dem rinna av i en sil. Lägg skinka och sparris på bottnarna. Blanda ägg och skyr tillsammans och tillsätt salt och peppar. Häll över blandningen och strö över riven ost.
Grädda i ugnen i ca 200 grader i 25.30 minuter
Servera med en sallad av grön sparris, paprika och squash samt en med en dressing av olivolja och balsamvinäger och ev. lime lime – fläder smak.