4 Portioner ~ 40 minuter
  • Till degen:
  • 40g jäst
  • 3dl ljummet vatten
  • 1msk olivolja
  • 3 dl Durummjöl
  • Ca. 4 dl vetemjöll
  • Lite salt
  • Till fyllningen:
  • 3 ägg
  • 350 g skyr eller grekisk yoghurt
  • 1 bunt grön sparris
  • 200 g rökt skinka
  • Riven ost (Efter smak)
  • Salt och peppar
Opskrift:

Sparrispaj med skinka

Rör jästen i vatten och olivolja. Tillsätt mjöl och salt. Dela degen i 4 delar, rulla dem som pizzabottnar och lägg dem på bakplåtar. Lägg sparris i kokande vatten i 2-3 minuter, låt dem rinna av i en sil. Lägg skinka och sparris på bottnarna. Blanda ägg och skyr tillsammans och tillsätt salt och peppar. Häll över blandningen och strö över riven ost.

Grädda i ugnen i ca 200 grader i 25.30 minuter

Aspargestærte med skinke samt salat

Sparrispaj med skinka samt sallad

Servera med en sallad av grön sparris, paprika och squash samt en med en dressing av olivolja och balsamvinäger och ev. lime lime – fläder smak.

Print Friendly