- 125 g flytande smör
- 250 g socker
- 2 ägg
- 225 g vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljpulver
- 1 dl fromage
- 1 dl mjölk
- 50g mörk choklad
- Smör till formen
En läcker sockerkaka med chokladbitar
Börja med att vispa samman smör och socker (det skall vara flytande smör och inte smält). Tillsätt äggen ett åt gången medans du fortfarande vispar degen. Fortsätt tills du får en lätt och luftig massa. Tillsätt mjöl tillsammans med bakpulver och vaniljsocker lite åt gången och sedan smör i blandningen. Därefter tillsätter du mjölk och Kvarg växelvis medan du vispar degen.
Hacka chokladen i små bitar och vänd chokladen i lite mjöl så den inte faller till botten. Vänd chokladen försiktigt i degen så den blir bra fördelad.
Hitta den form du vill använda och smörj den väl i alla kanter och hörn med smör. Vi valde att använda en rund kakform. Fördela den färdiga degen i formen och stoppa in i ugnen på ca 175 grader. Grädda kakan i ca 45 min.