2-4 Portioner ~ 1 timma 15 minuter
  • 100 g mandlar
  • 1 msk socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 130 g marsipan
  • 90 g mjöl
  • 40 g havregryn
  • 40 g müsli
  • 100 g smör
  • 6 stjälk rabarber
  • 100 g socker
  • 125 g hallon
Opskrift:

Smuldegspaj med rabarber och hallon

Börja med att skölja/rensa rabarberna och skär dem i lika stora bitar och lägg i ett fat – Tillsätt socker och grädda dem i ugnen på 150 grader i 20 min.

Socker med rabarber

Socker med rabarber

Medan du gör smuldegen – Blanda samman grovhackade mandlar med mjöl, vaniljsocker, socker, marsipan, havregryn, müsli till en jämn massa.

Smuldeg med hallon

Smuldeg med hallon

Tag ut rabarberna och lägg på hallon och därefter smuldegen i klumpar.

Hallon - smuldeg - rabarber

Hallon – smuldeg – rabarber

Täck pajen med smuldeg

Täck pajen med smuldeg

Grädda kakan i ytterligare 30 min på 180 grader. Ät hela härligheten tillsammans med vaniljglass eller créme fraiche.  ved 180 grader.

Smulpaj/crumble kan bakas på många olika sätt. Nästa gång vill jag testa att baka den med äpple och kanel och ett lager av smuldeg utan havregryn och dubbelt med müsli i istället – så håll ett öga på sidan 😉

Print Friendly