- 100 g mandlar
- 1 msk socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 130 g marsipan
- 90 g mjöl
- 40 g havregryn
- 40 g müsli
- 100 g smör
- 6 stjälk rabarber
- 100 g socker
- 125 g hallon
Smuldegspaj med rabarber och hallon
Börja med att skölja/rensa rabarberna och skär dem i lika stora bitar och lägg i ett fat – Tillsätt socker och grädda dem i ugnen på 150 grader i 20 min.
Medan du gör smuldegen – Blanda samman grovhackade mandlar med mjöl, vaniljsocker, socker, marsipan, havregryn, müsli till en jämn massa.
Tag ut rabarberna och lägg på hallon och därefter smuldegen i klumpar.
Grädda kakan i ytterligare 30 min på 180 grader. Ät hela härligheten tillsammans med vaniljglass eller créme fraiche. ved 180 grader.
Smulpaj/crumble kan bakas på många olika sätt. Nästa gång vill jag testa att baka den med äpple och kanel och ett lager av smuldeg utan havregryn och dubbelt med müsli i istället – så håll ett öga på sidan 😉