4-6 Portioner ~ 4 timmar 5 minuter
  • 1 mango
  • 2 kiwi
  • 1 passionsfrukt
  • 1 citron (saft)
  • 2 dl färsk apelsinsaft
Opskrift:

Hemmagjord glass – Nyttig och frisk

Tillvägagångssätt för Smoothie är:

Ta mangofrukten och skär ut köttet och lägg in det i mixern tillsammans med kiwin, citronen och 2 dl färsk apelsinjuice och mixa i 1-2 min. (jag har köpt några glassformar och har använt dem, men andra former kan också användas).
Börja med att hälla lite av di smoothie-blandning i formen och lägg sedan i 2-3 bitar mango och täckt med smoothie. Jag gjorde bara 4 glassar så jag fick lite smoothie över som jag hällde i ett glas och njöt medan glassen stelnade.

De skall vara i frysen ca 4 – 5 timmar, men jag rekommenderar att de görs samma dag som de skall ätas.

Denna version är superfärsk och innehåller massa vitaminer och ser fantastisk ut och den är god att dricka i vinterkylan då man kan drömma sig bort till en varm sommardag 🙂

Men fantasin sätter inga gränser på när man ska göra en god smoothie-glass. Man kan välja många fruktkombinationer. Vanligtvis väljer jag att göra söta glassar men denna version är lite sur, men på ett gott sätt.
Nästa gång vill jag prova att göra iskuber av samma recept, till en drink eller färskpressat juice till brunchbordet. Du kan också välja att tillsätta socker till blandningen om du tycker att den är för sur, men här tror jag att det hade varit bättre att lägga mindre citron eller tillsätta hallon.

Njut av smoothie-glassen!

Hemmagjord glass - Nyttig och frisk

Hemmagjord smoothie-glass

Print Friendly