6 Portioner ~ 30 minuter
  • 3 ägg
  • 1½ dl socker (125 g)
  • 1 dl vetemjöl (60 g)
  • ½ dl potatismjöl (35 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • Fett till formen
  • Fyllning:
  • Choklad (50 g)
  • Marmelad (Efter eget önskemål)
  • 2 dl sötmjölk
  • 3 äggulor
  • 25 g socker
  • 1 stor msk majsmjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
Opskrift:

Rulltårta med persika, kräm och choklad

Vispa ägg och socker till en vit massa. Häll i mjöl och bakpulver i äggsnapsen.
Degen läggs på en bakplåt med bakplåtspapper på. Grädda kakan i ca 5 minuter på 225 grader. Obs! Håll ett öga på den då den snabbt bränns.
Vänd kakan på en bit bakplåtspapper med t ex socker eller kokos på.

Rulltårta med persika, kräm och choklad

Rulltårtan är klar för fyllning

Tillsätt önskad mängd kräm, som du smörjer på kakan till ett jämnt lager. På denna har jag valt att tillsätta inlagda persikor och lite riven choklad, ca 50 g. Därefter rullas rulltårtan ihop i bakplåtspapper.

Fyllning till rulltårtan.

Ägg, socker, majsmjöl och vanilj vispas ihop. Mjölken värms upp och massan som blev över hälls i mjölken och rörs runt tills den blir tjock. När krämen är tjock kyls den ner och är klar till att användas.

Print Friendly