- 3 ägg
- 1½ dl socker (125 g)
- 1 dl vetemjöl (60 g)
- ½ dl potatismjöl (35 g)
- 1 tsk bakpulver
- Fett till formen
- Fyllning:
- Choklad (50 g)
- Blåbärsmarmelad
- 2 dl sötmjölk
- 3 äggulor
- 25 g socker
- 1 stor msk majsmjöl
- 1 tsk vaniljsocker
Rulltårta med krämfyllning, blåbär och choklad.
Rulltårta med krämfyllning – En ny och färsk variation – Tillsätt de bär du tycker passar bäst. Här används blåbär och choklad. Gillar du persika, se vår rulltårta med persika här.
Vispa ägg och socker till en luftig äggtoddy, Lägg i mjöl och bakpulver. Häll över degen på en bakplåt och grädda i ca 5 min i 225 grader. Det är viktigt att du håller ett öga på den under tiden, så att den inte bränns.
Vänd kakan på en bit bakpapper med t ex kokos, socker eller mandel på.
Lägg krämen på smeten och rulla ihop till en ”korv” inbakad bakpapper.
Krämfyllning:
Ägg, socker, majsmjöl och vanilj vispas ihop.
Mjölken värms upp och ovanstående massa hälls i mjölken. Rör om tills det blir tjockt.
När krämfyllningen är tjock, skall den svalna och sedan är den färdig att användas.