6 Portioner ~ 30 minuter
  • 3 ägg
  • 1½ dl socker (125 g)
  • 1 dl vetemjöl (60 g)
  • ½ dl potatismjöl (35 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • Fett till formen
  • Fyllning:
  • Choklad (50 g)
  • Blåbärsmarmelad
  • 2 dl sötmjölk
  • 3 äggulor
  • 25 g socker
  • 1 stor msk majsmjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
Opskrift:

Rulltårta med krämfyllning, blåbär och choklad.

Rulltårta med krämfyllning – En ny och färsk variation – Tillsätt de bär du tycker passar bäst. Här används blåbär och choklad. Gillar du persika, se vår rulltårta med persika här.
Vispa ägg och socker till en luftig äggtoddy, Lägg i mjöl och bakpulver. Häll över degen på en bakplåt och grädda i ca 5 min i 225 grader. Det är viktigt att du håller ett öga på den under tiden, så att den inte bränns.

Vänd kakan på en bit bakpapper med t ex kokos, socker eller mandel på.

Tillsätt den fyllning du önskar

Tillsätt den fyllning du önskar

Lägg krämen på smeten och rulla ihop till en ”korv” inbakad bakpapper.

Rulltårtan rullas

Rulltårtan rullas

Krämfyllning:
Ägg, socker, majsmjöl och vanilj vispas ihop.
Mjölken värms upp och ovanstående massa hälls i mjölken. Rör om tills det blir tjockt.
När krämfyllningen är tjock, skall den svalna och sedan är den färdig att användas.

Print Friendly