4-6 Portioner ~ 1 timma 15 minuter
  • 50g valnötter
  • 50g mandlar
  • 130g marsipan
  • 4 stjälkar rabarber
  • 70g havregryn
  • 1 vanilijstång
  • 2 msk socker
  • 90g mjöl
Opskrift:

Rabarberpaj med smuldeg

Idag står rabarberpaj på menyn. Börja med att skölja rabarberna – Jag använde mig utav dem som var mest röda. Hacka dem i lämpliga storlekar, inte för små och inte för stora. Lägg dem i ett fat och strö på socker.

rabarber och smuldeg

Rabarber i tärningar

rabarber

- med socker

Grädda pajen i ugnen i 150 grader i 20 min. Under tiden gör du smuldegen som man inte kan få nog av, men jag är ju även en gottegris :). Grovhacka nötterna och lägg dom i en skål, tillsätt havregryn, mjöl, vaniljstång, socker och marsipan. Därefter smular du smöret till en enformig massa. Det hela kan tyckas bli lite torrt men det spelar ingen roll.

Ta ut rabarberpajen ur ugnen och tillsätt smuldegen. Grädda pajen i ugnen i 180 grader i ca 30 min. Ät den tillsammans med Crème fraiche eller vaniljsås.

Deg til rabarberne

Smuldeg

Crumble deg

Pajen är täckt med smuldeg

Smulpajen kan bakas på många olika sätt. Du kan också baka den med äpplen till tillsätta andra bär tillsammans med rabarber, eventuellt hallon.

Rabarberpajen är klar

Rabarberpajen är klar

Kom ihåg att du alltid kan hålla ett öga på vår Facebooksida som uppdateras varje vecka med bra recept. Gilla vår sida här

Rabarberpajen

Mums – En läcker rabarberpaj

 

 

 

 

 

Print Friendly