4 Portioner ~ 9 timmar
  • 1700 g fransyska
  • färdigmarinerad med paprika,chili,peppar,koriander, kryddnejlika, kummin,salt, socker, citron och vitlök.
  • 2 lök
  • 1 hel fänkål
  • 1 liten bunt färsk timjan
Opskrift:

Pulled pork – Den enkla versionen

Vi bestämde oss för att laga den berömda rätten pulled port. Vi gick in i en matbutik och där stod det PULLED PORK på en skyld – Perfekt!

Den var marinerad och i paketet fanns även en stekpåse. Jag gick upp tidigt för att komma till jobbet. Kl 10 satte jag in fläsket i ugnen i 110 grader i 9 timmar. Jag la till två lökar, en fänkål och en liten knippa färsk timjan med köttet för att få till extra smak och det blev perfekt.

Pulled pork - Den enkla versionen

Klar för ugnen

Efter 9 timmar tog vi ut den och klippte upp stekpåsen. Köttet drogs isär (därav namnen ”pulled pork”, dvs ”ryckt kött”). Med 2 gafflar i samma gryta, fick vi in lite av överskottet av köttsaften tillbaka in i köttet igen. Vi vände på

med 2 gafflar, i samma gryta, så vi fick några av den överskjutande köttsaften i köttet igen. Vi hade potatis i pannan, fullkornsbröd, hemmagjord coleslaw och ättiksgurka. Barbecuesås till kött och vitlök / chilisås till potatisen.

Jag kallar det den enkla versionen eftersom köttet var marinerat och skulle in i ugnen i en stekpåse i 9 timmar. I de andra recepten jag läst, står det att att den skall förstekas i ugnen och sedan ytterligare på grillen, vilket kräver mer tid och övervakning. Jag måste erkänna att jag inte bryr mig om det :-).

Jag kallar det den enkla versionen eftersom köttet marineras och det var i ugnen i en stekpåse på bara 9 timmar. De andra recept jag har läst det både i ugnen för att forstege den och sedan ytterligare tid på grillen, vilket kräver lite mer tid och övervakning. Jag måste erkänna att jag inte bryr. :-). Om du vill testa den enkla versionen och samtidigt ha ett gott och mört kött, rekommenderar jag definitivt denna version.

 

Pulled pork

Färdig Pulled pork

Pulled Pork mums

Pulled Pork

 


Print Friendly