4 Portioner ~ 20 minuter
  • 4 - 12 st pilgrimsmusslor
  • 500 g ärtor
  • 1 st färsk timjan, 1 paket
  • 150 g smör
  • 1 nypa salt & peber
  • 1 msk riven Parmesan
Opskrift:
Här hittar du en läcker förrätt med pilgrimsmusslor samt ärtpuré med timjansmör. Verkligen läcker!

Lägg de frysta ärtorna i en gryta och fyll den med vatten så att de täcks.
Lägg 50 g smör i en kastrull och när de blivit bra bruna ställer du bort dem från värmen och lägger i färsk timjan.
Därefter kan de ställas åt sidan tills de kan användas – De må hållas lite varma (50-60 grader, men smöret får inte brännas mer)

Sätt på värmen under ärtorna och när de kokat häller du ut vattnet och lägg dem i en mixer med 75 g smör. Mixa ihop allt och smaka av med salt och peppar.

Ärtpurén hälls tillbaka i kastrullen och håll varm tills pilgrimsmusslorna är färdiga.
Pilgrimsmusslorna bör torkas av med t ex en handduk, därefter värmer du pannan som skall vara mycket varm. När du tror att den är varm nog, väntar du 1 min extra. Lägg smör i pannan och när det brynts lägger du i pilgrimsmusslorna. De behöver ca 1-1½ min på varje sida, så de får en god krispig yta och blir karamellfärgade.
Ta upp pilgrimsmusslorna och lägg upp på en handduk.
Lägg upp ärtpurén i portionsskålar, lägg på 1-4 pilgrimsmusslor ovanpå (beroende på deras storlek) och strö på lite parmesanost och ett par teskedar timjansmör.

Print Friendly