- Pesto:
- 25 g pinjenötter
- 25 g cashewnötter
- 50 g parmesan
- 1-2 vitlöksklyftor
- 100 g färsk basilika
- salt och peppar
- 2 dl rapsolja
- 1 zucchini
- 1 lök
- 1 msk olja
- 500 g färsk pasta
- 1 lax
Pasta med hemmagjord pesto och lax
Snabb och enkel vardagsmiddag.
Tillsätt pinjenötterna och cashewnötterna i en varm men torr stekpanna tills nötterna fått färg. Blanda nötterna, basilikan, Parmesanost och olja i en mixer tills du har den massan du önskar.Krydda med salt och peppar.
Koka upp pastan i en kastrull. Skär upp zucchini och lök i små tärningar och stek dem i pannan på hög värme tills de fått lite färg. Häll över pastan i stekpannan tillsammans med zucchinin och blanda samman den med peston.
Servera omedelbart antingen tillsammans med lax, räkor eller kyckling. Vi hade lax till som jag smorde med olja, citron, salt och peppar och gräddade i ugnen i 20 minuter, på 200 grader.