- 50 g jäst
- 4 dl vatten
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 1 tsk socker
- 1 msk olja
- 250 g grahamsmjöl
- 350 g vetemjöl
- Pensling:
- 1 ägg
- Sesamfrön
- Grahamsmjöl
Ett enkelt och läckert recept på nyttiga bullar.
Börja med att röra smeten i ljummet vatten. Därefter tillsätter du socker, ägg och olja. Tillsätt de sista ingredienserna och rör ihop allt väl.
När allt rörts samman, skall degen jäsa i ca 45 minuter.
Degen är fortfarande ganska klibbig. Den skall nu formas till bollar. Därefter skall bollarna jäsa i ytterligare 30 min.
Pensla med ägg och strö på ev. grahamsmjöl eller sesamfrön.
Grädda vid ca 210 grader (i vanlig ugn) i 30 minuter.
Bullarna kan t ex serveras med pälägg och sallad.
De går att frysa ner så att du kan ta upp några i taget när du vill äta dem.
De du ser på bilden är gjorda med pålägg från den lokala slaktaren.