20 Portioner ~ 2 timmar
  • 50 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 msk olja
  • 250 g grahamsmjöl
  • 350 g vetemjöl
  • Pensling:
  • 1 ägg
  • Sesamfrön
  • Grahamsmjöl
Opskrift:

Ett enkelt och läckert recept på nyttiga bullar.

Börja med att röra smeten i ljummet vatten. Därefter tillsätter du socker, ägg och olja. Tillsätt de sista ingredienserna och rör ihop allt väl.

Nyttiga bullar

Ingredienserna blandas

När allt rörts samman, skall degen jäsa i ca 45 minuter.
Degen är fortfarande ganska klibbig. Den skall nu formas till bollar. Därefter skall bollarna jäsa i ytterligare 30 min.
Pensla med ägg och strö på ev. grahamsmjöl eller sesamfrön.
Grädda vid ca 210 grader (i vanlig ugn) i 30 minuter.

bullar

Færdiga bullar

Bullarna kan t ex serveras med pälägg och sallad.
De går att frysa ner så att du kan ta upp några i taget när du vill äta dem.
De du ser på bilden är gjorda med pålägg från den lokala slaktaren.

Print Friendly