3 Portioner ~ 1 timma
  • 350 g potatisar
  • 150 g Palsternacka eller persiljerötter
  • 1 dl mellanmjölk
  • 1 msk hackad persilja
  • salt och peppar till mosen
  • 300 g Hackat nötkött max 10%
  • 100 g lök i tärningar
  • 1 vitlök
  • 70 g tomatpasta
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk paprika
  • salt och peppar till köttfärssåsen
Opskrift:

Nötkött i fat med rotfruktsmos

Potatis och palsternacka skalas och kokas ihop, i ca 20 min, eller tills de blivit mjuka. Skär dem ev. i mindre bitar så blir de mjuka fortare.
Potatis och palsternacka vispas till en mos och det gör inget om det kvarstår lite ”bitar” i mosen.

Nötkött i fat med rotfruktsmos

Potatis och palsternacka vispas till en mos och därefter tillsätts persilja

Tillsätt mjölk, salt, peppar, hackad persilja och blanda väl i mosen. Om du inte har en persiljehackare kan du samla persiljan i en klump, då blir den riktigt lätt att finhacka ;)
Bryn kött och ev. lök i en kastrull. Löken ger en extra god smak. Till dem som inte gillar lök är vitlök ett bra alternativ. Det ger också en supersmak.
Tillsätt lite krossad vitlök, vatten och tomatpuré och smaka av med salt, peppar och paprika. Om du har rökt paprika skulle det också vara ett bra alternativ eftersom det är riktigt gott!
Låt såsen sjuda i 8-12 minuter.

Lägg köttfärssåsen i en smord gryta och fördela rotfruktsmosen över köttfärssåsen.
Rätten gratineras med riven ost och ströbröd, i en förvärmd ugn i 200 grader i ca 20-25 min.

Nötkött i fat med rotfruktsmos

Rätten gratineras med riven ost och ströbröd

Smaklig måltid, din rätt nötkött i fat med rotfruktsmos är nu klar.

 

 

Print Friendly