4-6 Portioner ~ 40 timmar minuter
  • 80 g margarin
  • 250 g socker
  • 140 g mjöl
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 1/2 msk kakaopulver
  • 1 dl kokt vatten
  • 50 g choklad
Opskrift:

Chokladkaka, som mor gör

Detta recept har jag fått från min mor. Det verkar som om jag aldrig lyckats baka en riktigt god chokladkaka, som är svampig och kan hålla sig svampig under lång tid. Men nu har jag träffat rätt och detta recept fick jag som sagt av min mor och det är perfekt – nog den bästa kakan jag lagat.

Smält margarinet och vispa det ihop med socker, tillsätt ägg ett i taget och vispa väl. Därefter lägger du i mjöl och bakpulver växelvis med mjölken. Rör i kakaopulvret och den hackade chokladen. Slutligen rör du i det kokande vattnet. Grädda kakan i ugnen på 220 grader i cirka 20 min. Se till att den inte gräddas för mycket.

chokladkaka

Den färdiga degen

Chokladkaka

Chokladkaka

Svampig kaka

Svampig kaka

Ps. Hemligheten är det kokande vattnet – kom ihåg det 🙂

Print Friendly