- 100 g mandlar
- 100 g mörk choklade 70 %
- 3 äggvitor
- 180 g florsocker
- 1 1/2 dl vispgrädde
Macarons med chokladkräm
Macarons med chokladkräm. En liten snabb efterrätt till kaffet. Jag börjar med krämen då den skall svalna i kylskåpet. Bryt hälften av chokladen i en skål och värm upp grädden till kokpunkten och häll den över chokladen, vispa lätt till en blank massa och ställ den i kylskåpet.
Mal mandeln i en mixer med mandelmjöl. Häll det i en skål. Mal resten av chokladen i mixern också. Blanda mandelmjöl, choklad och florsocker i en skål och rör om. Därefter vispar du äggvitor styva och häller över dem försiktigt i mandel, chokladen och florsockret. Sätt macaronerna på en bakplåt, ca 5 cm.
Mina blev lite större men det gör inget.
Grädda dem i ugnen på 180 grader i 10-12 min. Låt dem kylas ner innan du avlägsnar dem från bakplåtspappret, så de inte går sönder. Ta ut den kylda krämen från kylskåpet och vispa den l tills den blir krämig och tjock och därefter skall macaronerna bara göras.
Lägg chokladkrämen mellan två macaroner och låt dem svalna – Dock inte i kylskåpet då de kan bli blöta!