4-6 Portioner ~ 30 timmar minuter
  • 100 g mandlar
  • 100 g mörk choklade 70 %
  • 3 äggvitor
  • 180 g florsocker
  • 1 1/2 dl vispgrädde
Opskrift:

Macarons med chokladkräm

Macarons med chokladkräm

chokladkräm

Macarons med chokladkräm. En liten snabb efterrätt till kaffet. Jag börjar med krämen då den skall svalna i kylskåpet. Bryt hälften av chokladen i en skål och värm upp grädden till kokpunkten och häll den över chokladen, vispa lätt till en blank massa och ställ den i kylskåpet.

Mal mandeln i en mixer med mandelmjöl. Häll det i en skål. Mal resten av chokladen i mixern också. Blanda mandelmjöl, choklad och florsocker i en skål och rör om. Därefter vispar du äggvitor styva och häller över dem försiktigt i mandel, chokladen och florsockret. Sätt macaronerna på en bakplåt, ca 5 cm.
Mina blev lite större men det gör inget.

Vil du prøve en lækker dessert som er lækker og nemt at lave, så prøv opskriften på disse makroner med chokoladecreme.

Macarons

Vil du prøve en lækker dessert som er lækker og nemt at lave, så prøv opskriften på disse makroner med chokoladecreme.

De färdiga macaronerna

Grädda dem i ugnen på 180 grader  i 10-12 min. Låt dem kylas ner innan du avlägsnar dem från bakplåtspappret, så de inte går sönder. Ta ut den kylda krämen från kylskåpet och vispa den l tills den blir krämig och tjock och därefter skall macaronerna bara göras.

Lägg chokladkrämen mellan två macaroner och låt dem svalna – Dock inte i kylskåpet då de kan bli blöta!

Vil du prøve en lækker dessert som er lækker og nemt at lave, så prøv opskriften på disse makroner med chokoladecreme.
Superläckra macarons
Print Friendly