6 Portioner ~ 1 timma
  • 2 ägg
  • 160 g socker
  • 100 g mjöl
  • 50 g choklad
  • 300 g blåbär
  • 50 g smör
  • 25 g grovt socker
Opskrift:

Läcker och enkel blåbärspaj – Relativt nyttig!

Prova denna läckra blåbärspaj, som faktiskt inte är så onyttig.

Vispa samman 2 ägg samt 160 g socker. När det är vispat tillsätter du 100 g mjöl och fortsätt vispa.  Om du vill ha choklad i tårtan, så tillsätt det nu, finhackat. Tillsätt 300 g frusna eller färska blåbär. Lägg massan i en pajform med en diameter på ca 25 cm. Smöra ev. formen först så den inte fastnar. 

Fördela 50 g smör i små bitar ovanpå massan för att göra den extra krispig.

Grädda i 180 grader i ca 35-40 minuter, eller tills den är gyllenbrun på ytan – 5 minuter innan den är klar, strö på grovt socker.

Denna paj är superlätt att baka och är faktiskt inte så onyttig som andra pajer. Därför lägger jag den i samma kategori som ”nyttig mat”.

Blåbärspaj

Blåbärspaj – Klar att ätas

Print Friendly