- 2 kycklingar
- 1 gul paprika
- 1 röd chilipaprika
- 4 gröna sparris
- 4 champinjoner
- 1 vårlök
- 2 kinesiska vitlök
- 1 handfull persilla
Om du vill prova något annorlunda mot det man ofta äter, kan du testa fyllda kycklingar
För två personer ska du använda 2 kycklingar, en gul paprika, en, en röd chilipaprika, fyra gröna sparris, 2 små kinesiska vitlök, fyra champinjoner, 1 vårlök och en handfull persilja. Hacka persiljan och pressa vitlöken i en skål med lite olja, rör om väl så det blandas noga.
Skär grönsakerna i små fina bitar, inte för stora då det mesta skall in i kycklingarna. Blanda grönsakerna väl så de fördelas väl Krydda med timjan.
Ta kycklingarna och fyll dom noggrant med grönsakerna, persiljan och vitlöken.
Efteråt snörar du kycklingarnas ben med lite köttråd, så fyllningen inte faller ut. Det kommer säkert bli lite över och då kan du lägga det i en ugnssäker form eller vad du har, och stoppa in det i ugnen tillsammans med kycklingarna.
Till denna rätt har jag valt att inte använda andra tillbehör utöver den extra fyllning som blev över. Men du kan också skära upp lite potatis i små bitar och stoppa in dem i kycklingarna tillsammans med grönsakerna.
Annars skulle denna sallad vara riktigt god till