- 4 kycklingfiléer
- 1-2 ägg
- 1-2 tsk curry
- 50 g mandlar
- 1-2 msk rörsocker
- 1 msk rågmjöl
- salt
- peppar
- Sallad:
- Spenatblad
- tomater
- gurka
- Marinad:
- ½- 1 liten kinesisk vitlök
- Ketchup
- Olivolja
- ½ citron
- Texas-krydda
Kyckling från Bali
Detta är ett recept jag har fått från en bekant från Bali och då jag läste receptet måste jag erkänna att sammanfattningen av ingredienserna såg lite märklig ut men jag testade att laga rätten och tyckte faktiskt väldigt mycket om den.
Tillagning:
Börja med att vispa samman e 1-2 ägg med en gaffel, vänd därefter kycklingfiléerna i äggen, så marinaden fastnar lättare på.
Finhacka mandlarna (inte för små) ta curry, rörsocker, rågmjöl, salt och peppar och blanda ihop i en skål. Ta en kycklingfilé i taget och vänd väl i marinaden. Lägg dem i en ugnssäker form och ställ i ugnen.
Gör en enkel men läcker sallad till, vi gjorde en sallad med tomater, gurka och spenatblad men så gjorde jag en riktigt god marinad till, som jag ofta har till mina sallader, för att ge den det lilla extra och för Er som tycker att sallad är tråkigt bör testa denna marinad 😉
Häll lite olja i en skål och tillsätt lite ketchup, tillsätt en vitlök och en halv citron som du pressar ned i skålen och tillsätt lite Texas-krydda.
Tänk på att inte ta för mycket av de angivna ingredienserna, smaka hellre av innan. Häll marinaden över salladen och blanda väl.
Missa inte på detta läckra recept på kyckling från Bali 🙂