4 Portioner ~ 30 minuter
  • 500 g fläskkött
  • 3 msk mjöl
  • 3 msk havregryn
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 lök
  • 2 stjälk bladsellerri
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk salt
  • grovmalet peppar efter smak
  • 1 tsk timjan
  • 1 liten handfull färsk basilika eller 1 tsk torr basilika
Opskrift:

Köttbullar med en tvist

Hemma hos oss älskar vi köttbullar och det är bara din fantasi som kan sätta gränser för vad du kan ha i dem. Mor lagar dem med ägg, salt, peppar och paprika, men jag försöker med lite fetaost, chili, mandlar, koriander, örter eller kål. Jag har testat lite av allt det där och det beror även ofta på vad jag har i mitt kylskåp. Det är så härligt lätt. Blanda ihop alla ingredienser med en handmixer.

Ställ färsen i kylskåpet i 1/2 till 1 timma, eller beroende på hur lång tid du har. Rör om i färsen och tillsätt lite mer mjöl om de färsen inte känns lätt att forma. Jag har märkt att det oftast behövs lite extra mjöl om köttet har låg fetthalt.

Köttbullar med en tvist

Köttbullsfärsen

Därefter tillsätter du lite margarin eller olja på en stekpanna och stek de tills de har fått bra med färg. Det är så jag gillar dem bäst. Vi åt dem tillsammans med hembakad pitabröd och créme fraiche-dressing. Tänker på att det också skulle vara gott till potatissallad med massor av lök och örter.

Köttbullar med en tvist

Köttbullar

 

Print Friendly