- 2 tsk curry
- 1 tsk gurkmeja
- 1 cayennepeppar
- 1/2 dragon
- 2 tsk salt
- 6 dl kokande vatten från köttbullarna
- Tillbehör: Ris
Köttbullar i curry och cayennepeppar
Färs :
Blanda färsen med salt, peppar, lök och ägg och rör samman. Rör i mjölet och knåda väl. Därefter kokar du upp vatten med salt och 5 stjälkar persilja. Jag valde för första gånger att använda persilja och det gav en supergod smak till hela rätten. När vattnet börjat koka formas köttbullarna och slängs ner i det kokande vattnet. Man kan välja att ta tid (cirka 8 min) eller vänta tills de kommit upp till ytan, vilket de gör när de är färdiga (ta upp köttbullarna från vattnet)
Currysås:
Smält smör i en kastrull och tillsätt mjöl, rör om kraftigt (det är en bra idé att flytta kastrullen från plattan). Tillsätt vattnet från köttbullarna, lite i taget samtidigt som du rör om väl. Tillsätt vatten tills såsen fått rätt konsistens. Därefter lägger du i kryddorna (curry, gurkmeja, cayennepeppar, dragon, salt) och om du gillar stark mat som jag, kan du använda cayennepeppar, annars vanligt peppar. Smaka av och krydda mer om det inte smakar nog.
Släng i köttbullarna i såsen och låt sjuda i 10-15 minuter och rätten är klar till att ätas. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Om du är förtjust i grytor, prova gärna våra Persiska rätter