- Chorizo 300gr
- Högrev ca 1500gr
- Färsk rosmarin
- Grovsalt
- God olivolja
- Vatten
Högrev med chorizo
Så kär vi igång med ännu en kötträtt som är kryddad med rosmarin. Rätten innehåller mycket få ingredienser men detta är inte viktigt för att få en smakfull rätt. Det handlar om att ta fram smaken i köttet.
Börja med att skära dina chorizo i strimlor och lägg dem i frysen i ca 45 min och därefter förvärmer du ugnen till ca 235 grader. Då en fläskkarré/filé innehåller mycket fett valde vi att skära bort så mycket som möjligt. Ta en vass kniv och skär hål i köttet så du får utrymme för både rosmarin och chorizokorv. Stick in dem i hålen och gnid sedan in olja och salt i köttet.
Placera steken i en ungssäker form och ställ in i ugnen i ca 15 min och därefter sänk ner värmen till 150 grader och låt stå i ytterligare 50 min. Ta ut steken och låt stå och vila på en varm plats i ca 20 min. Innan servering sätter du på värmen i ugnen och baka steken i ca 5 min tillsammans med 1/2 dl vatten så den får en gyllene färg.
Nu är du redo att bjuda dina gäster till bords 🙂
Ps. Vi lagade den tillsammans med potatisar som lagats i ugnen.