- 50 g smör
- 3 dl mellanmjölk
- 7 dl tjockmjölk
- 50 g jäst
- 2 tsk socker
- 2 tsk salt
- 800 g vetemjöl
- Pensling
- Vispade ägg
Hemmagjort korvbröd
Såhär gör du hemmagjort korvbröd:
Börja med att smälta smöret i en kastrull och lägg det åt sidan så det kan svalna. Tillsätt salt och socker i en skål tillsammans med jästen och rör om tills jästen lösts upp. Därefter tillsätter du det smälta smöret i skålen tillsammans med ostmassan och mellanmjölk. Tillsätt mjölet lite i taget i blandningen medans du rör om degen. Efter ett tag kan du se att degen blir mer och mer fast, det spelar ingen roll om degen fortfarande är något klibbig.
Ställ degen åt sidan och på en varm plats i ca 20-30 min för jäsning (gärna något längre om du har tid).
När degen är färdigjäst, fördelar du den i mindre bitar och kavlar ut den så den blir platt som en pizzadeg. Klipp nu degen i små trianglar lägg på korven o rulla ihop.
Ps. Du kan också göra fyrkanter och täcka korven helt.
Korvrullarna skall nu penslas med ägg och gräddas i ca 20 min i 175 grader.
Tips : Du kan även välja att ha ketchup eller senap i degen efter att du har gjort trekanterna eller att ha knåda en grövre deg.