- 1 mazarinkaka
- 1 hallonrulltårta
- 3-4 msk Rom Essens
- 2 msk kakaopulver
- 3 msk hallonsylt
- Garnerna med strössel
Hemmagjorda romkulor
Hemmagjorda romkulor. Jag har fått receptet av en bekant och när jag såg receptet första gången tänkte jag Okej! De ser allt lite speciella ut : ) Men sanna mina ord, de smakar så gott!
Det kunde inte vart enklare. Ta mazarinkakan och hallonrulltårtan och mosa allt väl tillsammans. Tillsätt kakaopulver och Rom Essens och fortsätt knåda och därefter hallonsylten och knåda allt till en fast och mörk chokladmassa. Det är lite jobbigt så vi rekommenderar dig att använda en handmixer, annars är det bara att knåda. När du har knådat degen väl, börjar du rulla dem till bollar – små eller stora, du bestämmer själv. Därefter skall de rullas i strössel efter eget val. Jag valde att använda chokladströssel samt några stycken med kokos. Men till barnen kan man använda strössel med färger och hjärtan, med mera.
Dessa romkulor är sannerligen värda att provas och de är lätta att göra (de smakar som de du köper hos bagaren)
Tips: Släng in dem i kylskåpet så de är lite kyliga, det är så jag gillar dem bäst. Smaka på degen under tiden, kan hända att den behöver mer eller mindre Rom Essens eller mer hallonsylt.