4-5 Portioner ~ 3 timmar
  • 30 g jäst
  • ½ tsk salt
  • 5 msk olivolja + olja till skålen
  • 750 g durumvetemjöl
  • ca 5 -6 dl ljummet vatten
Opskrift:

Pizzadeg med durumvetemjöl.

Om du vill ha en riktig italiensk pizza, rekommenderas det att göra degen själv, men det tar längre tid men det är värt det.

Blanda jäst och socker i en skål, vispa ner vattnet och låt stå i ca 10 minuter.

Ta en ny skål, tillsätt mjöl, jästblandningen och därefter olivoljan. Rör om degen tills den fastnar. Degen skall vara mjuk, smidig och fuktig.

Placera degen på ett mjölat bord och knåda i 10 minuter – Ja! 10 minuter och om degen inte är tillräckligt fuktig kan du tillsätta degen medan du knådar den.

Pizzadeg med durumvetemjöl.

Degen står för jäsning

Pizzadeg med durumvetemjöl.

Degen har jäst

Forma degen till en snygg boll och placera den i en skål som är smord med olivolja och låt degen jäsa i cirka 1 1/2 timme. När degen fördubblats o storlek, ta ut luften ur degen och forma dina pizzor som du själv vill ha dem. Du får cirka 5 pizzor utifrån dessa mått.

Garnera pizzorna med tomatsås och baka dem i ugnen.

Deg till italiensk pizza

Deg till italiensk pizza

Pizza med fyllning

Pizza med fyllning

Klar till att ätas

Klar till att ätas

Gräddning: 200 grader i ca 20-25 min ( Om du vill ha extra soröd botten, kan du värma din bakplåt i förväg ).

 

Print Friendly