- 1/2 l grädde
- 1 msk socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 bägare
- pastöriserade äggulor
- 2 tsk socker
- 1 banan
- 125 g hallon
- 125 g blåbär
- 1 äpple
En läcker fruktsallad med vaniljkräm
Man kan göra klart allt och slänga in det i kylskåpet, men utan att blanda det förrän det skall serveras. Krämen hålls luftigare om den inte blandas förrän den skall serveras. Om du vill skära upp frukten i förväg, kom ihåg att pressa lite citron på så de inte blir för bruna.
Hacka ev. mörk choklad i – Gärna 70 %, som enligt mig smakar bäst. Jag sderverar alltid frukt och vaniljkräm i separata skålar, så folk själva kan bestämma hur mycket frukt och vaniljkräm de vill ha.
Tillvägagångssätt:
Vispa grädde med vaniljsocker och en msk socker. Därefter vispar du äggulorna tillsammans med två msk socker tills den blivit vit och luftig. Ställ det i kylskåpet och blanda samman de två sakerna strax innan servering. Ta ut frukten ur kylskåpet och skär upp dem i den storlek du önskar. Strax innan servering blandar du ihop allting med antingen frukt eller ha frukten vid sidan.