2-4 Portioner ~ 15 minuter
  • 1/2 l grädde
  • 1 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 bägare
  • pastöriserade äggulor
  • 2 tsk socker
  • 1 banan
  • 125 g hallon
  • 125 g blåbär
  • 1 äpple
Opskrift:

En läcker fruktsallad med vaniljkräm

Man kan göra klart allt och slänga in det i kylskåpet, men utan att blanda det förrän det skall serveras. Krämen hålls luftigare om den inte blandas förrän den skall serveras. Om du vill skära upp frukten i förväg, kom ihåg att pressa lite citron på så de inte blir för bruna.

Hacka ev. mörk choklad i – Gärna 70 %, som enligt mig smakar bäst. Jag sderverar alltid frukt och vaniljkräm i separata skålar, så folk själva kan bestämma hur mycket frukt och vaniljkräm de vill ha.

Tillvägagångssätt:

Vispa grädde med vaniljsocker och en msk socker. Därefter vispar du äggulorna tillsammans med två msk socker tills den blivit vit och luftig. Ställ det i kylskåpet och blanda samman de två sakerna strax innan servering. Ta ut frukten ur kylskåpet och skär upp dem i den storlek du önskar. Strax innan servering blandar du ihop allting med antingen frukt eller ha frukten vid sidan.

Ägg och socker

Ägg och socker

grädde och vanilj

grädde och vanilj

Ägg och vanilj blandas tillsammans

Ägg och vanilj blandas tillsammans

Frukt till rätten

Frukt till rätten

Blandade frukter

Blandade frukter

 

 

 

 

Print Friendly