- ca 150 g kondenserad mjölk
- 90 g kokosmjöl
- 10 g kokosflarn
- en nypa salt
- 100 g mörk choklad
Hemmagjord bountychoklad
Läckert tilltugg till helgen
Blanda samman kokosmjöl, kokosflarn, salt och kondenserad mjölk i en skål. Forma kokosen till små bitar, som du själv tycker. Jag gjorde både den klassiska bountyformen och några runda kulor.
Ställ dem i kylskåpet i 1-2 timmar eller så lång tid som du har. Det skall bli hårda/fasta.
Smält chokladen och doppa kokosklumparna i chokladen eller pensla kokosformarna. Jag använder mycket choklad då det är det bästa jag vet :-).
Ställ dem i kylskåpet igen tills de kallnat väl och om man inte har mycket tid kan man ställa dem i frysen. De är jättelätta att göra och smakar gott med en kopp kaffe.
Ps. Kondenserad mjölk är konserverat.
- Bon appetit