4 Portioner ~ 30 timmar minuter
  • ca 150 g kondenserad mjölk
  • 90 g kokosmjöl
  • 10 g kokosflarn
  • en nypa salt
  • 100 g mörk choklad
Opskrift:

Hemmagjord bountychoklad

Läckert tilltugg till helgen

Blanda samman kokosmjöl, kokosflarn, salt och kondenserad mjölk i en skål.  Forma kokosen till små bitar, som du själv tycker. Jag gjorde både den klassiska bountyformen och några runda kulor.
Ställ dem i kylskåpet i 1-2 timmar eller så lång tid som du har. Det skall bli hårda/fasta.

Hemmagjord bountychoklad

bountychoklad

Smält chokladen och doppa kokosklumparna i chokladen eller pensla kokosformarna. Jag använder mycket choklad då det är det bästa jag vet :-).

Bounty med Choklad

Bounty med Choklad

Ställ dem i kylskåpet igen tills de kallnat väl och om man inte har mycket tid kan man ställa dem i frysen. De är jättelätta att göra och smakar gott med en kopp kaffe.
Ps. Kondenserad mjölk är konserverat.

Bounty med Choklad

Läckra bounty

– Bon appetit

Print Friendly