4-6 Portioner ~ 1 timma
  • ca 200 - 300 g vetemjöl
  • 70 g florsocker
  • 200 g marsipan
  • 100 g smör
  • 1 ägg
  • ca 1/2 burk hallonmarmelad
  • Glasyr
  • 10 st färska hallon
  • florsocker
  • strössel
Opskrift:

Hemmagjorda hallonsnittar med frisk hallonglasyr

Jag har länge velat testa göra hallonsnittar. Jag var faktiskt tvungen att göra det två gånger tills jag blev nöjd. Degen var lite svår att rulla ut. Den separerade sig, varför jag gjorde om det. Den första smeten var också bara en timma i kylskåpet och jag skulle definitivt rekommendera att den står där i 24 timmar, den måste vara helt kall. Dessutom tillsatte jag mer mjöl. Den blev inte så söt dock men när den åker in i ugnen samlas allt ihop och när du snittar den och glasyren kommer ut blir den helt perfekt.

Tillvägagångssätt

Blanda vetemjöl samt hälften av marsipanen (100 g) tillsammans med florsocker. Smula smöret och tillsätt ägget. Knåda ihop allt snabbt men inte för mycket. Om du tycker att degen är för klibbig kan du tillsätta mer mjöl.

Packa in degen i plastfolie och ställ den i kylskåpet så länge som möjligt. Häll florsocker och kavla ut degen på bordet i en kvadrat. Dela den i två och rulla den ena sidan av tårtrullen och rulla ut på bakplåten. Smörj den väl med hallonsylt och riv den sista marsipanen (100 g) ovanpå.

Degen är rullad

Degen är rullad

Degen med hallon

Degen med hallon

dejen med revet marcipan

Ta den sista sidan och rulla på tårtrullen och rulla den försiktig ovanpå hallonsidan. Det är här det kan bli lite svårtm då de lätt kan brytas. Men du kan då bara lappa ihop det och kommer inte se det när det är gräddat. Den skall nu gräddas i ugnen i 200 grader i 200 min och inte mer (hellre 5 min för lite än 5 min för mycket, då den annars blir förr torr.

Hallonsnittar med frisk hallonglasyr

Packad ihop

hallonsnitten är färdig

hallonsnitten är färdig

Glasyren görs på färska hallon och florsocker. Ta ca 10 hallon och mosa dem lite och tillsätt florsocker efter behov. Jag har inte mätt upp hur mycket florsocker jag använde men det skall vara bra med glasyr på.
Glasyren skall på den kylda kakan. Därefter tillkommer strössel och sedan skär du kakan i de storlekar du önskar.

hallonsnitten är färdig

hallonsnitten är färdig

hallonsnitten är färdig

 

Man kan också trycka ut kakan med kakformar. eller glas, så får du runda hallonsnittar eller hjärtformade hallonsnittar.

Print Friendly