- 8 Habanero
- 2 paket philadelphiaost
- Ströbröd
- 2 ägg
- 1 l olja
Habanero-poppers – Starka!
Är du som jag, förtjust i chili, då är detta ett mellanmål du bör testa, men ha mjölken tillhands. Habanero chilin är ganska stark. Omfattningen av styrkan i en chili mäts på Scoville-skalan. En Habanero ligger på 100 000 till 300 000 på denna skala och en klassisk Jalapeno på på 2500 till 5000, så det finns en stor skillnad. När du arbetar med Habanero bör man undvika att få den på huden och särskilt i ögonen.
Nåväl, låt oss sätta igång med dessa oerhört starka snacks. Obs! Det är nu du sätter på dig gummihandskar så att du inte råkar klia ögat senare och upptäcka hur stark den egentligen är.
Börja med att rensa Habanero chilin, jag delar den på mitten och tar bort kärnorna.
Därefter fyller du båda halvorna med ost, lägg dem på en tallrik och sedan i frysen i ca 30 min.
Medans våra små röda bomber står i frysen, värmer du upp oljan. Jag brukar bara använda en normal kastrull då jag inte äger en fritös.
Ta ut habaneron ur frysen och kläck två ägg i en skål och vispa ihop. Vänd Habaneron där i och därefter i ströbröd.
Jag upprepar denna process några gånger så att de får lite ”skal” och blir krispiga efter att de varit i oljan.
När allt är klar sänks ett par Habanero ner i den varma oljan, en åt gånger och tas upp när de blivit gyllenbruna, vanligtvis efter ett par minuter.
Ta upp dem och lägg dem på en pappershandduk för att få bort överflödig olja. Servera medan dem är varma – Kom ihåg att ha mjölken tillhands om de skulle bli för starka 🙂