- Olja
- 2 lök
- 2 msk grön currypasta, röd currypasta eller Penang currypasta
- 4 dl kokosmjölk
- 2 msk grekisk yoghurt
- 1 hönsbuljong
- 4 Kaffir limeblad
- 1 stjälk citrongräs
- 500 g kyckling
- 1 msk fisksås
- 2 msk soja
- 1 tsk rörsocker eller vanligt socker
- 50 g osaltade jordnötter, rostade och hackade
- En halv skalad, urkärnad och tunt skivad gurka
Grön currypasta med kyckling
Värm upp oljan och fräs löken i ca 1 min. Tillsätt currypastan och stek i 1-2 min. Tillsätt kokosmjölk, grekisk yoghurt och buljong samt kaffirlimeblad och citrongräs. Låt småkoka i ett par minuter.
Tillsätt kycklingen och låt koka upp långsamt. Låt småkoka i ca 10 min tills kycklingen är mör. Rör i fisksås, soja och socker och låt koka i ytterligare 2 min. Tillsätt jordnötter och gurka och koka vidare i 30 sek och servera strax efter att gurkan blivit mjuk.
Tips: Vissa sauterade grönsaker och även bönor skulle vara gott i. Vi ät rätten med bulgur men tror att ris är bättre.
Vi valde att använda grön currypasta som gjorde rätten lite stark. Om du vill att rätten skall smaka lite mildare, rekommenderas lite extra kokosmjölk eller mindre mängd currypasta. Pröva även rätt med röd currypasta, det är något vi tänker göra nästa gång.