- 1 stor baguette (4 portioner)
- 4 st kycklingbröst
- 300 g potatis
- Blomkålshuvud, stor (ca 750 g)
- salt
- peppar
- Gräddfil 1-2 dl.
- purjolök
- 1 paket tärnad bacon
Normalt är blomkål inte direkt min favoritingrediens i maträtter men här bidrar den till en riktigt läcker och krämig ”sås” – samtidigt som den är kalorisnål 🙂
Bacontärningarna läggs i en kastrull på låg värme och lagar sig själva medan vi gör annat. De är färdiga när de är krispigt stekta.
Till vår blomkålspuré, skall vi först ha rengjort blomkålen och bryt dem till små buketter. De skall sedan kokas i lättsaltat vatten tills de blivit möra.
Lägg dem i en skål/mixer och blanda tills de fått en blöt och krämig konsistens. Därefter skall det tillsättas Crème Fraiche, salt och peppar.
Det är viktigt att du smakar av då och då tills du känner att du uppnått den perfekta smaken :).. Använd eventuellt nymalen peppar för att ge purén lite färg. Potatisarna kokas med salt.
Det är nu dags att grilla kycklingbrösten. Pensla vid behov med lite olja först och salta och peppra – så sätter de sig inte fast i pannan.
När kycklingen är färdiggrillad skall den skäras i skivor och läggas fint på tallriken. Tillsätt en mängd blomkålspuré och 1-2 potatisar. Tvätta purjolök och skär upp i korta stavar (ca 1,5 cm), blanda ihop med baconkrispen och strö på kycklingen och purén.