- 2 dl kärnmjölk
- 50 g jäst
- 75 g margarin
- 100 g fullkorn
- 300 g vetemjöl
- 1 tsk salt
- korvar
- 1 ägg till penslingen
- frö för dekoration
Goda korvrullar med fullkornsmjöl och frön
Börja med att smälta margarinet. När det är smält tar du bort grytan från värmen och häller i kärnmjölken. Häll allt i en skål och tillsätt jäst och salt. Därefter häller du i mjölet, både vetemjöl och fullkornsmjöl, lite i taget medans du rör om allt till en jämn deg.
Låt degen jäsa varmt i 30 min. Kavla degen till en cirkel och skär i det så att det ser ut som ett hjul. Lägg på en korv och ev. lite ketchup och på den breda änden och rulla upp den.
Låt korvrullen stå i ytterligare 15min eller tills ugnen värmts upp till 220 grader. Pensla med ägg och strö på frö. Grädda korvrullarna i ca 12-15 min.