4-6 Portioner ~ 1 timma
  • 2 dl kärnmjölk
  • 50 g jäst
  • 75 g margarin
  • 100 g fullkorn
  • 300 g vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • korvar
  • 1 ägg till penslingen
  • frö för dekoration
Opskrift:

Goda korvrullar med fullkornsmjöl och frön

Börja med att smälta margarinet. När det är smält tar du bort grytan från värmen  och häller i kärnmjölken. Häll allt i en skål och tillsätt jäst och salt. Därefter häller du i mjölet, både vetemjöl och fullkornsmjöl, lite i taget medans du rör om allt till en jämn deg.

Då var degen klar för korvrullen

Då var degen klar för korvrullen

Låt degen jäsa varmt i 30 min. Kavla degen till en cirkel och skär i det så att det ser ut som ett hjul. Lägg på en korv och ev. lite ketchup och på den breda änden och rulla upp den.

Skär upp degen i trekanter

Skär upp degen i trekanter

Låt korvrullen stå i ytterligare 15min  eller tills ugnen värmts upp till 220 grader. Pensla med ägg och strö på frö. Grädda korvrullarna i ca 12-15 min.

De rullede pølsehorn

Korvrullarna

Print Friendly