- 500 g fläskkött
- 1 bunt dill
- 1 bunt vattenkrasse
- 6 st vårlökar
- 1 vitlök
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk peppar
- 1 tsk senap
- 1 ägg
- 1 msk havregryn
Köttbullar med dill, vattenkrasse och senap
Köttbullar är en stor favorit hemma med oss. Vi äter dem med potatis, rågbröd eller pitabröd. Idag var det köttbullar och pitabröd som gällde.
Börja med att ta fram en skål som du kan ha köttet i. Tillsätt vårlök, örter och vitlök i en matberedare och mixa det under en kort tid. Tillsätt blandningen i färsen och rör om.
Därefter tillsätter du salt, peppar och senap. Slutligen tillsätt ägg och havregryn tills den fått en bra konsistens, så du lätt kan forma bullarna.
Tillsätt en smörklick i pannan tillsammans med olja och stek dom gyllene och spröda p alla sidor.
Vi har tidigare lagat köttbullar med både fläskkött och kyckling. Dessa recept är definitivt värda att prova. Om du önskar att se dessa recept, se våra versioner gjorda på kycklingfärs och fläskfärs här.