16 Portioner ~ 1 timma
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 500 g vetemjöl
  • Tillbehör:
  • 1-2 dl olivolja
  • Grovsalt
  • Rosmarin
Opskrift:

Focaccia bullar

Dessa focaccia bullar är ett läckert mellanmål de flesta kommer att gilla.
Detta recept är med grovsalt och rosmarin. Du kan mer än gärna använda andra kryddor som oregano eller merjam. Du kan också testa att lägga på tomatpuré, skinka och ost för att få till en ”pizzabulle”

Tillagning av focaccia bullar:

Rör om jästen i varmt vatten. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt. Enligt vissa recept skall degen jäsa i en timma men jag brukar forma bullarna redan nu och låter dem jäsa i 15 min. Bollarna skall formas och läggas upp på en plåt på bakpapper. När de jäst i 15 min, penslar du på väl med olivolja.strö över grovsalt och de kryddor du själv önskar och stoppa in i ugnen på 225 grader, i ca 15 min.

Dessa focaccia bullar är otroligt bra för matlådan, som mellanmål eller kvällsmål.

Focaccia bullarna är klara.

Focaccia bullarna är klara.

Känner du till andra recept på läckra mellanmålsbullar, lämna gärna en kommentar.

Print Friendly