- 100 gram Muscovadosocker
- 120 g Palmsocker
- 150 gram smält smör
- 2 st vaniljeextrakt
- 1 äggulor
- 1 helt ägg
- 100 g vit choklad
- 300 g mjöl
- 1/2 tsk natrium
- 100 g hackad mörk choklad (45 % kakao)
- 100 g hackad mörk Choklad (70 % kakao)
(Värm ugnen till 170 grader, kom ihåg att det inte får vara varmluft)
Nu kan du börja göra cookies med chokladbitar i. Börja med att hälla de två olika sockerarterna i en skål tillsammans med det smälta smöret och vispa tills allt socker lösts upp. Därefter tillsätter du de 2 vaniljeextrakten och tillsammans med äggulorna fortsätter du vispa.
Tillsätt därefter mjöl, natrium och choklad och rör försiktig om i degen (Tips: använd ev. en degskrapa) så allt blandas väl ihop.
Nu skall du forma dina cookies, här väljer du själv hur stora du vill ha dem.
Dela ev. degen i 10 delar och rulla dem till kulor, fördela kulorna på en bakplåt med bakplåtspapper.
Kakorna skall vara i den förvärmda ugnen i 17 min, varken mer eller mindre, så håller de sig spröda ute i kanterna, medan de inuti är saftiga som smör 🙂
Låt kakorna svalna på plattan och servera därefter.
Cookies med chokladbitar smakar gott till ett glas mjölk eller till vaniljglass.