- 1 kyckling
- 1-2 organisk citron
- en stor handfull persilja
- ca 4 schalottenlökar
- grovsalt
Fin krispig citronkyckling
Börja med att förvärma ugnen till 235 grader.
Skölj citronen, riv av skalet och ställ åt sidan. Skär citronen i klyftor. Skölj persiljan och hacka och skär schalottenlök, tillsätt allt i kycklingen och stäng igen med en matpinne.
Smörj kycklingen väl i olivolja och krydda väl med salt och citronskal. Ställ kycklingen i ugnen i 15 min. Sänk därefter till 180 grader och låt den stå i ytterligare 30 min.
Ta därefter ut kycklingen och låt den vila i 30 min. När den har vilat skall den in i ugnen på 300 grader i 7 – 10 min, tills den har fått bra med färg.
Köp en kyckling av god kvalité, vilket är godare och du får oftast mer kött. Vi hade potatisar till som vi la in i ugnen i 30 min, medans kycklingen skulle vila i 30 min. Tillsätt lite kryddsalt och eventuellt lite persilja. Vätskan på botten av pannan från kycklingen smakar gott. Antingen kan du hälla den i en kastrull och tillsätta lite majsmjöl, lite grädde och så får du världens bästa sås eller bara hälla över den på potatisarna.
Fylld kyckling med potatis.
Mums! Hoppas du gillar vår citronkyckling.