2-4 Portioner ~ 1 timma 45 minuter
  • 1 kyckling
  • 1-2 organisk citron
  • en stor handfull persilja
  • ca 4 schalottenlökar
  • grovsalt
Opskrift:

Fin krispig citronkyckling

Börja med att förvärma ugnen till 235 grader.

Skölj citronen, riv av skalet och ställ åt sidan. Skär citronen i klyftor. Skölj persiljan och hacka och skär schalottenlök, tillsätt allt i kycklingen och stäng igen med en matpinne.

Ingredienser till citronkycklingen

Ingredienser till citronkycklingen

Fylld kyckling

Fylld kyckling

Smörj kycklingen väl i olivolja och krydda väl med salt och citronskal. Ställ kycklingen i ugnen i 15 min. Sänk därefter till 180 grader och låt den stå i ytterligare 30 min.

Ta därefter ut kycklingen och låt den vila i 30 min. När den har vilat skall den in i ugnen på 300 grader i 7 – 10 min, tills den har fått bra med färg.

Fylld kyckling - färdig

Fylld kyckling – färdig

Köp en kyckling av god kvalité, vilket är godare och du får oftast mer kött. Vi hade potatisar till som vi la in i ugnen i 30 min, medans kycklingen skulle vila i 30 min. Tillsätt lite kryddsalt och eventuellt lite persilja. Vätskan på botten av pannan från kycklingen smakar gott. Antingen kan du hälla den i en kastrull och tillsätta lite majsmjöl, lite grädde och så får du världens bästa sås eller bara hälla över den på potatisarna.

Fylld kyckling - färdig

Fylld kyckling med potatis.

Mums! Hoppas du gillar vår citronkyckling.

Print Friendly