- Degen:
- 115 g socker
- 3 ägg
- 30 g vetemjöl
- 3 tsk. kakao
- Fyllning:
- 2,5 dl. vispgrädde 38%
- 2 tsk vaniljextrakt
- 1 msk florsocker
Chokladrulltårta
Prova denna läckra chokladrulltårta, den är lätt att göra och smakar fantastiskt och så lägger den sig lätt i magen, då jag ofta tyckt att rulltårta lägger sig rätt tungt.
Sätt på ugnen på 200 grader (ingen varmluft), så den är varm när kakan ska in. Ta en form, cirka 22 x 30 och smörj den med margarin, ev smält margarin. Klä formen med smörjt bakplåtspapper (så kakan inte fastnar när den är färdig från ugnen).
Kläck äggen i en skål tillsammans med 90 g av sockret du ska använda. Vispa äggen och sockret ihop med en handmixer, tills massan är krämaktig/tjock. Detta kan ta 10 min att göra. Mjöl och bakpulver blandas och slängs i äggmassan. Degen fördelas jämnt i formen och gräddas i 12 min.
Medan degen står i ugnen lägger du en ren disktrasa på bordet och en bit bakpapper läggs ovanpå disktrasan. Tillsätt resterande socker (25 g) på bakpappret.
När kakan är bakad vänder du den på bakpappret (det bakpapper den gräddats på, avlägsnar du försiktigt) och rullar ihop den med bakpapprt. Låt den vila i 5 min. Därefter rullar du försiktigt (så den inte går sönder) och låt den svalna till rumstemperatur.
Medan chokladrulltårtan svalnar gör du grädden som den skall smöras med. Vispgräddem vaniljextrakt och florsocker blandas ihop. När kakan kylts till rumstemperatur, fördelas krämen över hela kakan, se dock upp för att inte få krämen för långt ut på kanterna. Chokladrulltårtan rullas ihop igen och ställs direkt i kylskåpet i 30 min. Innan du serverr din chokladrulltårta strör du florsocker på. Den smakar fantastiskt : )