8 Portioner ~ 1 timma
  • 300 g dadler
  • 200 g mandlar eller hasselnötter
  • 3 msk ren kakaopulver
  • 75 g kokosolja
  • 2 mogna bananer
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kanel
  • 1/2 nypa salt
  • 6 ägg
Opskrift:

Läcker chokladkaka ( socker- och glutenfri )

Denna kaka är nog den lättaste i världen att laga! Börja med att ta ut kärnorna från dadlarna.
Tillsätt alla ingredienser i matberedaren tills degen blivit en jämn massa.  Klä en rund form med bakpapper och fördela degen i formen. Grädda i 175 grader i ca 40 min.

Tips : Om du vill ha kakan onyttig tror jag att en god mörk choklad, 70 %,  skulle göra under. Antingen i degen eller hackade i bitar ovanpå medans den är varm.
En extra banan skulle också vara läckert att ha i degen. Personligen älskar jag kakor som innehåller bananer.

Lækker Chokoladekage ( Sukker og glutenfri ) Ønsker du en sund og lækker chokoladekage? som ikke indeholder sukker og er 100% glutenfri. Prøv denne opskrift og du vil med garanti ikke blive skuffet. Chokoladekagen er nem at lave og tager ingen tid.

 

Print Friendly