- 300 g dadler
- 200 g mandlar eller hasselnötter
- 3 msk ren kakaopulver
- 75 g kokosolja
- 2 mogna bananer
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk kanel
- 1/2 nypa salt
- 6 ägg
Läcker chokladkaka ( socker- och glutenfri )
Denna kaka är nog den lättaste i världen att laga! Börja med att ta ut kärnorna från dadlarna.
Tillsätt alla ingredienser i matberedaren tills degen blivit en jämn massa. Klä en rund form med bakpapper och fördela degen i formen. Grädda i 175 grader i ca 40 min.
Tips : Om du vill ha kakan onyttig tror jag att en god mörk choklad, 70 %, skulle göra under. Antingen i degen eller hackade i bitar ovanpå medans den är varm.
En extra banan skulle också vara läckert att ha i degen. Personligen älskar jag kakor som innehåller bananer.