- 2 äggvitor
- 4 daimbar
- 125 g margarin
- 150 g socker
- 2 äggulor
- 1 tsk bakpulver
- 2 msk kakaopulver
- 1 tsk vaniljpulver
- 150 g vetemjöl
- 1 dl mjölk
Chokladkaka med daim
Börja med att ta fram två skålar, en för äggvita och en för degen. Låt margarinet smälta och när du vispar äggvitorna så kan du vända skålen upp och ner.
Hacka daimen i bitar, inte för små bitar. Det smälta margarinet och sockret vispas samman med äggulorna.
Blanda därefter bakpulver, kakao, vaniljsocker i och vispa igen. Därefter vispar du växelvis mjöl och mjölk till en jämn deg. Lägg degen i en bakform klädd i bakplåtspapper.
Grädda kakan i 20 -25 min i 200 grader. Bryt lite mörk choklad över den varma kakan så den smälter av sig själv och du får en chokladglasyr.