6-8 Portioner ~ 5 timmar
  • Basen
  • 150 g smör
  • 300 g digestivekex
  • Ostkräm:
  • 3 gelatinblad
  • 400 g färskost
  • saften och skalet från 1 citron
  • 1 1/2 dl crème fraiche 38 %
  • 125 g florsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 stång vaniljsocker
  • Frukt för garnering
Opskrift:

Cheesecake med blåbär och hallon

Jag har försökt att göra cheesecake på två sätt. Ett där färskost som gräddas i ugnen och den här med gelatin som bara skall kylas. Jag kallar den för den enkla versionen.

Börja med att smälta smöret, medan det smälter krossar du kexen. Jag lägger dem i en påse och slår löst. Smörj en springform på ca 22 cm i diameter. Lägg i kexen och häll smör över och rör runt lite. Pressa samman kexen och ca ½-1 cm upp mot kanten. Grädda i 15 min i 200 grader tills den fått en gyllene yta.

Cheesecake, den enkla versionen

Cheesecake kexbas

Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten. Ta upp gelatinet och smält det i ett vattenbad. Rör i färskost, crème fraiche, florsocker, vaniljstång, saften och skalet av citronen till en jämn massa. Därefter lägger du i gelatinet. Vispa grädden luftig och häll i. Lägg ostkrämen på kexbotten och ställ den i kylen i 4 timmar tills den stelnat.

Cheesecake, den enkla versionen

Klar för kylskåpet

Garnera med färsla bät eller frukt. Det finns många olika sorters cheesecake och det blir en succé varje gång. Ser redan fram emot att göra min nästa cheesecake.

Print Friendly