- 100 g bacon
- 600 g tärnad biff
- 2 lök
- 1 msk paprika
- 2 tsk timjan
- 3 lagerblad
- Ca 1/2 l vitt vin
- 7 champinjoner
- 1/2 liter grädde
- 2 tärning köttbuljong
- Salt och peppar
- Persilja
En läcker stroganoffgryta
Stroganoffgryta står på menyn idag!
Börja med att bryna bacon i en stekpanna och ställ därefter dem åt sidan. Bryn köttet och löken i samma gryta med lite fett i. Lägg baconet tillbaka i pannan och tillsätt paprika, salt, peppar och timjan. Häll vitvin över köttet så att det täcker ingredienserna. Lägg sedan i lagerblad och buljongtärning i rätten.
Låt sjuda i 1 1/2 timme på låg värme. Rengör svampen och skär upp dem i bitar, lägg dem i grytan tillsammans med grädden och låt rätten sjuda i ytterligare 1/2 timma eller tills köttet är mört och fallit sönder.
Rätten kan avnjutas med ris, bröd eller potatis. Vi valde att göra potatismos till rätten, vilket passar ihop riktigt bra.
Om du vill prova något av våra andra stuvningar, prova vår afrikanska gryta här.