2-4 Portioner ~ 2 timmar 30 minuter
  • 100 g bacon
  • 600 g tärnad biff
  • 2 lök
  • 1 msk paprika
  • 2 tsk timjan
  • 3 lagerblad
  • Ca 1/2 l vitt vin
  • 7 champinjoner
  • 1/2 liter grädde
  • 2 tärning köttbuljong
  • Salt och peppar
  • Persilja
Opskrift:

En läcker stroganoffgryta

Stroganoffgryta står på menyn idag!

Börja med att bryna bacon i en stekpanna och ställ därefter dem åt sidan. Bryn köttet och löken i samma gryta med lite fett i. Lägg baconet tillbaka i pannan och tillsätt paprika, salt, peppar och timjan. Häll vitvin över köttet så att det täcker ingredienserna. Lägg sedan i lagerblad och buljongtärning i rätten.

Biff stroganoffgryta

Stroganoffkött

Låt sjuda i 1 1/2 timme på låg värme. Rengör svampen och skär upp dem i bitar, lägg dem i grytan tillsammans med grädden och låt rätten sjuda i ytterligare 1/2 timma eller tills köttet är mört och fallit sönder.

Gryta med stroganoff

Gryta med stroganoff

Rätten kan avnjutas med ris, bröd eller potatis. Vi valde att göra potatismos till rätten, vilket passar ihop riktigt bra.

Om du vill prova något av våra andra stuvningar, prova vår afrikanska gryta här.

Print Friendly