10 Portioner ~ 1 timma
  • 1 mosad banan (Gärna rätt mogen)
  • 100 g smör (Smält och svalt)
  • 1 tsk. bakpulver
  • 3 ägg
  • 170 g socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 125 g vetemjöl
  • 100-150 g överdragschoklad
Opskrift:

Banankakemuffins

En klassiker som aldrig går ur mode.
Vispa äggen tillsammans med socker och vaniljsocker, pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver och häll försiktigt i degen, så den fortfarande hålls luftig.
Tillsätt därefter den mosade bananen.

Banankakemuffins

Den mosade bananen läggs i

Då var massan klar att hällas i muffinsformar. Den kan även göras på ett gammelmodigt sätt, i franskbrödsformer.
Fyll muffinsformarna tills degen tar slut :).

Banankake muffins

Klara för gräddning

Sätt ugnen på 175 grader och lägg in ugnsplåten.
Denna omgång gräddades i ca 45 minuter, sen var den klar – Men håll ett höga på den tills den fått en färg som på bilden.

Färdigbakta

Färdigbakta

Vill du garnera dem med choklad, smält chokladen försiktigt i ett vattenbad eller direkt i en gryta i låg värme. Häll chokladen över de färdiga muffinsen och så var det klart 🙂

De färdiga banankakemuffinsen med choklad

De färdiga banankakemuffinsen med choklad

 

Print Friendly