- 1 mosad banan (Gärna rätt mogen)
- 100 g smör (Smält och svalt)
- 1 tsk. bakpulver
- 3 ägg
- 170 g socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 125 g vetemjöl
- 100-150 g överdragschoklad
Banankakemuffins
En klassiker som aldrig går ur mode.
Vispa äggen tillsammans med socker och vaniljsocker, pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver och häll försiktigt i degen, så den fortfarande hålls luftig.
Tillsätt därefter den mosade bananen.
Då var massan klar att hällas i muffinsformar. Den kan även göras på ett gammelmodigt sätt, i franskbrödsformer.
Fyll muffinsformarna tills degen tar slut :).
Sätt ugnen på 175 grader och lägg in ugnsplåten.
Denna omgång gräddades i ca 45 minuter, sen var den klar - Men håll ett höga på den tills den fått en färg som på bilden.
Vill du garnera dem med choklad, smält chokladen försiktigt i ett vattenbad eller direkt i en gryta i låg värme. Häll chokladen över de färdiga muffinsen och så var det klart