6-8 Portioner ~ 1 timma minuter
  • 2 äggvitor
  • 1/2 dl olja
  • 120 g socker
  • 2 äggulor
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 150 g vetemjöl
  • 2 mogna bananer
  • 100 g vit choklad
Opskrift:

Banankaka med vit choklad

Jag fick en väninna på besök för brunch och hade lite tid att slänga ihop en kaka. Jag hade två mogna bananer och lite vit choklad så det fick bli banankaka med vit choklad. Normalt använder jag alltid mörk choklad, men tycker faktiskt det blev riktigt gott med vit också.

Börja med att ta fram två skåla, en för äggvitorna som skall vispas styva och en till att blanda äggulor, socker, vaniljsocker, bakpulver och bananer i. Vispa kraftigt med handmixern så bananerna och de andra ingredienserna blir en enda massa.

vit choklad

Vispad äggvita

Banankaka

Bananfyllning

Därefter häller du i mjöl – vispa igen med handmixern. Slutligen lägger du i chokladen och försiktigt lägger tillsätter du äggvitorna i degen, därefter gräddar du kakan i 180 grader i ca 40 min.  Lägg i den sista biten (50) av vit choklad ovanpå den varma kakan och låt den smälta, så har du en vit glasyr.

Jag önskar att jag hade några hasselnötter att ha i. Det var en snabb kaka och av det jag hade hemma och den blev väldigt god och svampig.

Banankaka med vit choklad

Banankaka med vit choklad

Print Friendly