4 Portioner ~ 45 minuter
  • 500 g kycklingfiléer
  • Ett paket bacon
  • 1 vitlöksklyfta
  • 75-100 g pikantost
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • ½ hönsbuljong
  • 2 dl vatten
  • peppar
  • Tillbehör:
  • 6 dl vatten
  • 3 dl ris
  • 1 hönsbuljong
Opskrift:
Baconlindad kyckling

Om du söker inspiration till en ny läcker kycklingrätt så kan detta vara en riktig bra satsning.

Börja med att vända kycklingen i lite pressat vitlök. Fördela baconen på en skärbräda och smöra ett tjockt lager pikantost på baconen.

Pikantosten smetas på kycklingen

Pikantosten smetas på kycklingen

När det är gjort tar du baconen och rullar dem runt kycklingbitarna. Kycklingen skall vara täckt av bacon.

Baconen är lindade runt kycklingen

Baconen är lindade runt kycklingen

Lägg kycklingen på en smord form, tillsätt vatten och grädde (Grädde kan undvikas). Kycklingarna skall nästan vara helt täckta av vatten.
Strö hönsbuljong över, innan formen åker in i ugnen.

Kycklingfiléerna är klara för ugnen

Kycklingfiléerna är klara för ugnen

Ställ fatet i ugnen på 200 grader i ca 30 min.  Kycklingfiléerna skall vara spröda och gyllenfärgade.

Som tillbehör skulle ris som kokats i hönsbuljong vara riktigt gott till.
Servera med en god sallad eller lite grönsaker. Eller för att göre det hela enkelt, men gott, ta några skivor honungsmelon och servera till.

Baconlindad kyckling med bacon och pikantost

Baconlindad kyckling med bacon och pikantost

Print Friendly