- 500 g kycklingfiléer
- Ett paket bacon
- 1 vitlöksklyfta
- 75-100 g pikantost
- ½ dl matlagningsgrädde
- ½ hönsbuljong
- 2 dl vatten
- peppar
- Tillbehör:
- 6 dl vatten
- 3 dl ris
- 1 hönsbuljong
Om du söker inspiration till en ny läcker kycklingrätt så kan detta vara en riktig bra satsning.
Börja med att vända kycklingen i lite pressat vitlök. Fördela baconen på en skärbräda och smöra ett tjockt lager pikantost på baconen.
När det är gjort tar du baconen och rullar dem runt kycklingbitarna. Kycklingen skall vara täckt av bacon.
Lägg kycklingen på en smord form, tillsätt vatten och grädde (Grädde kan undvikas). Kycklingarna skall nästan vara helt täckta av vatten.
Strö hönsbuljong över, innan formen åker in i ugnen.
Ställ fatet i ugnen på 200 grader i ca 30 min. Kycklingfiléerna skall vara spröda och gyllenfärgade.
Som tillbehör skulle ris som kokats i hönsbuljong vara riktigt gott till.
Servera med en god sallad eller lite grönsaker. Eller för att göre det hela enkelt, men gott, ta några skivor honungsmelon och servera till.