- 1 dl olja
- 150 g socker
- 150 g vetemjöl
- 75 g kokosmjöl
- 3 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk kanel
- 2 dl mjölk
- 2 tsk bakpulver
- 2 äpplen
- Strö:
- 1 handfull grovhackade mandlar
Äppelkaka med kokos
Nu är vi klara med ett läckert recept med kokos.
Vispa socker, vaniljsocker och kanel tillsammans med äggen. Vispa tills den är luftig. Blanda mjöl, bakpulver och kokos växelvis tillsammans med mjölken.
Det ena äpplet river du ner i degen. Fördela degen i en bakplåt med bakplåtspapper. Ta det andra äpplet, skär upp det i små tärningar och fördela det på kakan. Därefter strör du de grovhackade mandlarna ovanpå. Grädda kakan på 180 grader i ugnen i ca 30.
Tips : Servera kakan som den är med lite créme fraiche. Eller gör en kräm av 200 g philadelphia light, 200 g florsocker, 1 tsk vaniljsocker och en tsk citronsaft.
Ps. Alla ingredienser kan köpas i din lokala mataffär.