- 4 kycklingbröst
- 3 rödlök (skivade)
- 2 chili i tunna skivor utan kärnor
- 3 klyftor krossad vitlök
- 250 gram ekologiska aprikoser (de har mer smak)
- 100 gram färsk babyspenat
- 1 kanelstång
- 1 tsk kardemumma
- Salt
- Peppar
- Lite mjöl
- 1/2 l kycklingfond eventuellt buljongtärningar
- Ris
Afrikansk kycklinggryta
Är du redo för en annorlunda rätt, prova på afrikansk kycklinggryta!
Vänd kycklingbitarna i mjöl och bryn dem i en stekpanna i olja och margarin.
Ta ut dem när de brynt färdigt.
Stek sedan lök, vitlök, chili, kardemumma och kanel i en gryta, lägg sedan tillbaka kycklingbitarna i grytan och häll över fond (buljong) och låt sjuda i 20 minuter, under låg värme medan riset kokar.
Tillsätt aprikos och låt sjuda i ytterligare 5 minuter.
Tillsätt babyspenat strax före servering av den afrikanska kycklinggrytan.
Personligen tycker jag att det är en riktigt läcker maträtt och inte inte något man får varje dag. Blandning av lök, vitlök, chili, kardemumma och kanel, ger en speciell smak. Förutom det får rätten även en söt smak från aprikoserna.